Hoppa till huvudinnehåll

Armbåge

Nyckelord:

Vi behandlar olika sjukdomar i armbågsområdet samt skador och tillstånd efter skador.

hoitaja ohjaa potilasta.

Vi har specialistläkare inom ortopedi med inriktning på axel och armbåge, samt flera fysioterapeuter som är specialiserade på de övre extremiteterna.

För att säkerställa att våra patienter får bästa möjliga vård utgår vår behandling alltid från den senaste forskningen. Varje vårdbeslut är individuellt.

Många besvär och skador i armbågen kan behandlas konservativt, dvs. rehabiliteras med hjälp av fysioterapi. Operation kommer på fråga om konservativ behandling inte är tillräcklig för att lindra symtomen eller återställa funktionsförmågan.

Barn och ungdomar

Armbågsfraktur är en av de vanligaste skadorna när barn behöver operation. En väl genomförd behandling möjliggör full funktionsförmåga i framtiden, utan felställning. Så kallad "Little league elbow" eller kastarmbåge ses ofta hos barn som tränar kastgrenar. Det här beror vanligen på att ledbrosket delvis lossnat från ledytan i den växande armbågsleden.

Väntetider i ÅUCS Orto

Vi för statistik över våra vårdprocesser: Väntetider (Tyksorto.fi). Endast icke-brådskande vård ingår i statistiken. Jourpatienter vårdas alltid omedelbart och utan dröjsmål.

Enheter

ÅUCS Orto polikliniken

Vi sköter sjukdomar och skador i stöd- och rörelseorganen.

Ortopediska vårdavdelninger, ÅUCS Orto kirurgiska sjukhuset

Vi sköter patienter med sjukdomar i stöd- och rörelseorganen före och efter operation.

Dagkirurgi, ÅUCS Orto Kirurgiska sjukhuset

På dagkirurgiska avdelningen behandlas skador och sjukdomar på höften, knät, ankeln, fotbladet, axeln, armbågen och handen.

Gipscentralen, ÅUCS Orto Kirurgiska sjukhuset

Inom Gipscentralen behandlas huvudsakligen patienter som varit med om en olycka eller kirurgiskt ingrepp. Patienterna kommer till oss för gipsning på…