Hoppa till huvudinnehåll

SV Kehitysneurologian vastaanotot

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

ÅUCS U-sjukhus
Kinakvarngatan 4-8
Åbo
Ingång A, 5. våning.

Postadress

PL 52
20521 Åbo
må–to 8.15–9.00

Öppettider

må–fr 8.00–16.00

Lastenneurologisessa yksikössä tutkimme ja hoidamme lapsia joilla on todettu tai epäillään olevan jokin neurologinen sairaus tai merkittävä kehitysviive.

Olemme moniammatillinen toimintayksikkö, jossa lapsen tilannetta arvioidaan kokonaisvaltaisesti eri alojen ammattilaisten toimesta. Yhteistyö perheen kanssa on tärkeä osa toimintaamme.

Polikliinisen vastaanottotoiminnan lisäksi yksikössämme toimii päiväsairaala, jossa arvioimme lapsen kokonaistilannetta usean päivän kestoisilla jaksoilla.

Vastaamme myös Tyks Lasten- ja nuortenklinikan muiden yksiköiden lastenneurologisista konsultaatioista sekä akuutisti vammautuneiden lasten kuntoutuksesta sairaalan sisällä.

Monialainen kipukuntoutustyöryhmämme hoitaa ja kuntouttaa niitä lapsia ja nuoria, jotka kärsivät pitkittyneestä kivusta tai muista toimintakykyä alentavista oireista.

Tutkimusjakso

Lapsen kehitystä ja sen erityispiirteitä arvioidaan moniammatillisessa työryhmässä. Kuntoutustutkimukseen kuuluu lapsen kokonaistilanteen kartoitus omahoitajan, lääkärin ja kuntoutusohjaajan toimesta. Lisäksi kehityksen eri osa-alueisiin perehtyneet erityistyöntekijät, esimerkiksi puheterapeutti, psykologi, toimintaterapeutti ja fysioterapeutti, arvioivat lapsen kehitystaitoja ja toimintakykyä. Tutkimusjakson päätteeksi yhdessä perheen kanssa pidetään keskustelutilaisuus, jossa näkemykset lapsen kuntoutuksen tarpeesta kootaan yhteen.

Kuntoutussuunnitelmaan kirjataan lapsen tarvitsemat kehitystä tukevat toimenpiteet, esimerkiksi terapiasuositukset, apuvälineet ja sosiaalinen kuntoutus. Kuntoutussuunnitelma on voimassa sovitusti 1-3 vuotta. Lapsen kuntoutusta arvioidaan uudelleen seurantakäynneillä, jotka sovitaan esimerkiksi Tyksin lastenneurologian yksikköön, oman kunnan terveyskeskukseen tai erityishuoltopiirin neuvolaan.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. ​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Sjukhus